Amyris Yağı Nedir? – Amyris Yağı Faydaları Nelerdir?

Amyris Yağı, parfümlerde genellikle temel nota olarak kullanılan yumuşak, reçineli bir kokuya sahiptir. Bu yağ, özellikle uykudan önce stresi eritmeye ve dengeli, kaygısız bir zihni desteklemeye yardımcı olan ferahlatıcı bir aroma ile rahatlamak için harikadır. Kremlere eklendiğinde ve bir taşıyıcı yağda seyreltildiğinde Amyris, doğal güzellik ürünlerinde ince çizgilerin görünümünü ve olgun cildin dokusunu iyileştirmeye yardımcı olmak için de kullanılabilir. Amyris, Haiti ve diğer tropik iklimlere özgü bir ağacın ahşabından damıtılmış kalın, soluk sarı bir uçucu yağ buharıdır. Amyris’e bazen Batı Hint Sandal Ağacı veya Torchwood da denir; ancak özellikleri farklıdır ve botanik olarak gerçek Sandal ağacı yağı ile ilgili değildir.

Amyris Yağı Nedir?

Amyris Yağı, tüm dünyada bulunan tropikal yaprak dökmeyen bir bitki olan Amyris ağacından baharatlı odundan buhar damıtma yoluyla çıkarılır. Çoğu kez Jamaika ve Haiti’deki yerel balıkçılar ve tüccarlar, odundaki meşale olarak kullanım için çok işlevsel hale getiren yüksek yağ içeriği nedeniyle Amyris’ten “mum ağacı” olarak bahsederdi. Bu ağaç, vahşi Amyris bahçelerinin adayı kapladığı Haiti’ye özgüdür, ancak Jamaika, Avustralya, Güney Amerika, Orta Amerika ve Küba gibi tropikal iklimlere sahip başka yerlerde de yetişir.

Amyris, beyaz çiçekler ve bileşik yaprak kümeleriyle 60 feet uzunluğa kadar büyüyebilen gür bir ağaçtır ve ağacın etkili bir uçucu yağ elde etmek için kullanılabilmesi için en az 30 yaşında olması gerekir. Amyris ağacının ürettiği siyah meyvesi yenilebilir. Ağaç, portakal, limon, lime ve diğer çeşitli narenciye bitkileri gibi diğer çiçekli çalılar ve ağaçlar ile Sichuan biber ve Zanthoxylum sağlayan bitkileri içeren Rutacea Ailesinin bir parçasıdır.

Bazen Batı Hint Sandal Ağacı olarak adlandırılan Amyris, gerçek Sandal Ağacı’nın (Doğu Hint) ile aynı karaktere sahip değildir. Ancak, Sandalwood’un yüksek maliyeti nedeniyle, Amyris daha uygun fiyatlı güzel bir değişiklik yapar. Ayrıca, Hint Sandal Ağacı’nın aşırı hasat edilme ve nesli tükenmekte olan bir tehlike listesinde olan nesli tükenmekte olan türler listesinde olma konusunda bazı endişeler var. Bu nedenle, birçok insan Amyris Esansiyel Yağı’nı nesli tükenmekte olan kuzenine sürdürülebilir bir alternatif olarak kullanmayı sever. Amyris’in Sandal ağacı ile karşılaştırıldığında viskozitesi ve aroması oldukça farklıdır, çünkü Amyris biraz daha bitkiseldir, ancak benzer şekilde çalışır ve çok daha az pahalıdır.

Amyris Yağının Faydaları

Amyris Esansiyel Yağı, zihin ve bedendeki stres ve kaygıyı hafifletmek için kullanılır ve antidepresan olarak faydalıdır. Sakin, yükselmiş bir ruh hali üreten bu yağ, özellikle bir karışımda kullanıldığında afrodizyak benzeri bir etkiye sahip olabilir. Barış ve zihinsel netlik duygularını teşvik edebilir. Kedi otu kökünü oluşturan bileşenlere benzer olan Amyris, uykuyu teşvik etmek ve uykusuzluk oluşumunu azaltmak için çok sevilir.

Amyris Yağı Faydaları

  • Antiseptik
  • Afrodizyak
  • Yatıştırıcı
  • Dolaşım
  • Dekonjestan
  • Emoliyan
  • Balgam söktürücü
  • Sabitleme
  • Gevşetici
  • Yatıştırıcı

Ayrıca yaraları temizlemek için antiseptik olarak, vücudu ve zihni sakinleştirici bir yatıştırıcı olarak ve dolaşım sistemine uyarıcı olarak kullanılır. Amyris ayrıca sinüsler için dekonjestan olarak kullanıldığında etkilidir ve doğrudan cilde uygulandığında etkili bir şekilde nemlendirir ve yumuşatır.

Terapötik bir bakış açısından, Amyris  yağı, sıkı hava yollarını gevşeterek solunumu derinleştirmeye yardımcı olabilir, ayrıca kalbi ve lenfatik sistemi desteklemek için bir sağlık artışı olarak işlev görebilir.

Amyris Bitkisel Yağı Nasıl Kullanılır

Zihinsel veya duygusal etkiler için kullanıldığında, endişeyi veya stresi azaltmak için bir difüzöre birkaç damla Amyris Bitkisel Yağı eklenebilir. Difüzörde tek başına kullanın veya odadaki herkes için rahatlatıcı ve sakinleştirici hoş bir koku sağlamak için Sardunya veya Lavanta gibi çiçekli bir yağla karıştırın.

Topikal olarak uygulanır (daima bir taşıyıcı yağ ile seyreltilir) Amyris, yorgun kaslara stresi azaltmak ve terapötik rahatlama sağlamak için masaj yağı olarak faydalıdır. Ayrıca iyileşmeyi desteklemek için mikropların öldürülmesine yardımcı olarak yaralara da uygulanabilir. Amyris için bir başka etkili seçenek, egzama veya sedef hastalığı nedeniyle kuru ciltte parlama oluşumunu sakinleştirmek için taşıyıcı olarak Argan yağı ile seyreltilmiş papatya ve lavanta ile harmanlanmış topikal olarak kullanmaktır.

Amyris Bitkisel Yağı’nın özelliklerinin yaşlanma sürecini yavaşlattığı ve cildin yenilenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir, bu da bu yağı yüz bakım losyonlarında, kremlerde ve diğer karışımlarda kullanım için çok sevmektedir. Amyris yağı genellikle kozmetikler, kremler ve tütsü veya diğer kokulara eklendiğinde, parfümler ve sabunlar için bir sabitleyici olarak kullanılır.

Kullanıcı Yorumları

Kullanan insanlar, belirli markaya bağlı olarak çoğu zaman Amyris uçucu yağına yüksek puanlar verir. Çoğu  yorumcu Amyris yağına 5 yıldız veriyor, ancak bazı alıcılar bazı markaların çok güçlü olmadığını ve difüzörlerinde tercih edebileceğinden daha fazla damla gerektirdiğini belirtti, bu nedenle % 100 SAF esansı sipariş ettiğinizden emin olmanız önemlidir. Bazıları ise Amyris’in kokusunun kişisel olarak hoşuna gitmediğini belirtti.

Doğrulanmış alıcıların kullanımına yönelik bazı öneriler arasında suya birkaç damla ilave edilmesi ve keten spreyi olarak kullanılması, magnezyum tuzu ile karıştırılması ve kronik ağrı için sıcak bir banyoya batırılması veya ev yapımı şampuan ve saç kremi yapmak için lavanta yağı ile karıştırılması yer alır.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ

Defne Yaprağı Yağı

yatıştırıcı ve tonik özelliklerinin yanı sıra kadın regl döneminde ağrı hafifletici olarak da geleneksel kullanımı vardır. Defne Yaprağı yağı faydaları...

Aspir Yağı Yararları

Zayıflatma konusunda adı çok geçen aspir uçucu yağı nedir, faydaları nelerdir? Cid ve sivilce için de geleneksel kullanımı olan aspiryağı...

One comment

  1. Eczaneden aldığım masaj yağının içindekilerde var. Hakkında türkçe bilgi pek bulamamıştım. Teşekkürler.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir